Trykk “Enter” for å komme videre

OFUR: – Tar ikke hensyn til syke

– Det er helt vilt det de driver med. Det er helt virkelighetsfjernt at de ikke tar hensyn til syke, sier talsperson for Organisasjonen For Uføres Rettigheter (OFUR) Monica Engemoen (bildet) til ABC Nyheter. Hun retter nå knallhard kritikk mot den sittende regjeringen, som er ansvarlig for for AAP-innstrammingen.

Monica Engemoen tror eldres sterke formening om AAP-innstrammingen skyldes at eldre bekymrer seg mer for å bli syke og falle utenfor arbeid. En undersøkelse som Norstat har utført for ABC Nyheter viser at nordmenn i stor utstrekning er misfornøyd med innstrammingen. Av de 1013 personene som er spurt i undersøkelsen, svarer til sammen 53 prosent at de er litt eller helt uenig i AAP-innstrammingen. 33 prosent er «helt uenig». De eldre er mest kritiske.

– Det viser vel kanskje mest det at de som er eldre har vel tenkt litt mer på at det at sykdom kan ramme, og at man kan havne utenfor arbeidslivet. Mens det for yngre kan virke mer fjernt, og er kanskje noe de ikke tenker så mye på. Det er kanskje noe som rammer flere i en høyere alder, med mindre de har vært syke hele livet, sier hun.

Les mer på ABC Nyheter

Foto: Privat

Flere innlegg i PresserundenFlere innlegg i Presserunden »