Trykk “Enter” for å komme videre

– Vi er glade for å ha fått en direkte dialog med statsråden

– Arbeids- og sosialministeren stenger i alle fall ikke døra. Vi er glade for å ha en direkte dialog med statsråden, sier aksjonsleder Elisabeth Thoresen i AAP-aksjonen til FriFagbevegelse. Denne uka var Elisabeth Thoresen og webredaktør Rolf Erik Johansen fra AAP-aksjonen i møte med Torbjørn Røe Isaksen i departementet, og han har invitert aksjonen til et nytt møte i januar 2021.

Ifølge FriFagbevegelse sier Torbjørn Røe Isaksen «det gjør sterkt inntrykk på ham» å høre om syke som har fått dårligere økonomi, flere bekymringer og dårligere helse når Nav stopper arbeidsavklaringspengene deres. Samtidig har han ingen planer om å endre ordningen med arbeidsavklaringspenger nå.

– Politikkendringer må fungere. Man må sjekke om de fungerer. Evaluering og forskning på omleggingen i 2018 pågår. Vi har ikke planer om å endre på det som ble gjort i 2018 før evalueringen er ferdig, sier Torbjørn Røe Isaksen til FriFagbevegelse etter møtet.

AAP-aksjonen mener det er nok bevis for at endringene bare har gjort vondt verre for mange syke. Samtidig avviser AAP-aksjonen avviser at de er mot arbeidslinja.

– Arbeid er god medisin for noen, men ikke for alle. Virkeligheten er ikke sånn for alle at de blir friskere av å jobbe, sier Rolf Erik Johansen.

Les mer i FriFagbevegelse

Foto: AAP-aksjonen

Flere innlegg i PresserundenFlere innlegg i Presserunden »