Trykk “Enter” for å komme videre

Elisabeth Thoresen har fått Rettferdighetsprisen 2021

Stiftelsen Rettferd har tildelt Rettferdighetsprisen 2021 til Elisabeth Thoresen for å ha satt tydelig fokus på de urettferdigheter som særlig er knyttet til innstrammingen i AAP-ordningen. I begrunnelsen peker styret i stiftelsen på at Elisabeth Thoresen i sitt engasjement som leder av AAP-aksjonen har bidratt til å gi større oppmerksomhet i storsamfunnet på noen av samfunnets mest utsatte, og at hun har gitt disse et ansikt.

— Jeg blir litt ydmyk av oppmerksomhet som dette. Mitt bidrag er jo bare at jeg gjør så godt jeg kan, så langt som den dårlige helsa mi tillater det. Jeg har også mange flotte hjelpere både i styret og rundt omkring i hele landet. I tillegg tenker jeg at det er de syke og uføre menneskene som er rammet av denne umenneskelige politikken som egentlig fortjener respekt, heder og ære. Deres innsats og menneskelige lidelser i den daglige kampen mot helseutfordringene og et håpløst NAV-regelverk er formidabel. De burde hatt en pris alle sammen, sier hun.

Under Elisabeths Thoresens ledelse har AAP-aksjonen utviklet seg fra en løst sammensatt selvhjelps- og aksjonsgruppe på Facebook til en profilert forening med stor aktivitet. Foreningen har over 1.700 betalende medlemmer. I tillegg er 19.000 personer medlemmer av foreningens Facebookgruppe, som er åpen for alle. Mange av disse støtter foreningens formål.

Pristildelingen til AAP-aksjonens leder ble annonsert på det digitale landsmøtet i Stiftelsen Rettferd i dag lørdag, og ble overrakt til prisvinneren under en enkel seremoni tidligere i uka. Det var stiftelsens styreleder Knut Lunde (bildet øverst) som overrakte prisen, som består av et diplom og et grafisk trykk.

I følge statuttene til Rettferdighetsprisen, så skal Rettferdighetsprisen kun kunne tildeles enkeltpersoner og/eller organisasjoner som har bidratt i særdeles positiv grad til fokus på rettferdighet i samfunnet. Tidligere prisvinnere er: 2001 Åge Hovengen, 2003 Frelsesarmeen, 2005 Helen Bjørnøy, 2007 Gunnar Stålsett, 2009 Edvard Befring, 2011 Jack André Fladvad, 2013 Per Fugelli, 2015 Paal-André Grinderud, 2017 Odd-Cato Kristiansen, og i 2019 Mona Anita Espedal.

Les mer: Om oss

Les mer: Hun er blitt kalt sjarlatan og sektleder. Nå vil NAV-sjefen ha Elisabeth Thoresens hjelp.

Les mer: Forglemmelsen

Flere innlegg i PresserundenFlere innlegg i Presserunden »